PEDALLAR DÖRTDİVAN'DAN SARIALAN'A DÖNDÜ


PEDALLAR DÖRTDİVAN'DAN SARIALAN'A DÖNDÜ

23 Eylül Pazar günü Ankaralı bir grup bisikletçi, Delta Bisiklet ve Most Life Club işbirliğiyle Dörtdivan-Sarıalan Yaylası turunu gerçekleştirdi. Sabahın erken saatlerinde buluşan katılımcılar, teknik ekibin desteğiyle ön tekerlerini çıkardıkları bisikletlerini otobüsün bagajına yerleştirip yola koyulduklarında, sonbaharın güneşli, serin ve doyumsuz havasında gerçekleştirecekleri turun heyecanını hissetmeye başlamışlardı bile. Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde bisikletlerin indirilip teker montajları ve diğer ayarların yapılmasından sonra hafif bir eğimle kış turizminin göz bebeklerinden Kartalkaya'ya doğru tırmanmaya başlayan grup, yemyeşil çam ormanları arasında sarıdan kızıla uzanan renk cümbüşünün görsel ziyafeti eşliğinde pedallarken geçilen köy ve yaylalarda fotoğraf molaları vermeyi hiç ihmal etmedi.
Yaklaşık 40 kilometrelik bir sürüşten sonra, her mevsim farklı bir güzelliğe sahip Sarıalan Yaylası'na ulaşan bisikletçiler sohbet eşliğinde mangal keyfiyle yorgunluk attılar. Yemekten sonra sıra Sarıalan'dan  Aladağ Göleti'ne uzanan orman içi toprak yolda pedallamaya gelmişti. Yılın en kurak olması gereken zamanında bile akan derelerin kuytuluklarında kurulmuş alabalık çiftlikleri boyunca kıvrılarak ilerleyen yolda biraz sarsıntılı bir sürüşten sonra  Göksu Gölü ve piknik alanına varan grup kısa bir dinlenme ve fotoğraf molasını takiben dönüşe geçip kendilerini bekleyen otobüslerine ulaştı. Alacakaranlıktan akşam karanlığına dörtnala akan dönüş yolunda,  60 kilometrelik harika bir parkuru bir-iki küçük teknik sorun dışında kazasız ve arızasız tamamlamış olmanın kıvancı ve hareketli bir günün tatlı yorgunluğuyla Ankara'ya ulaşan katılımcılar bir sonraki turda görüşmek üzere sözleşip vedalaştılar.

VİŞNELİK'TE SPOR ŞENLİĞİ
ODTÜ Mezunları Derneği  tarafından düzenlenen Vişnelik Spor Şenliği  30 Eylül Pazar günü yapıldı. Derneğin Vişnelik tesislerinde bir araya gelen üyeler, yakınları ve diğer katılımcılar halat çekme, limbo, müzikal sandalye, kırkayak, paintball hedef, elektrik akımı, çark, dön baba dönelim, reaksiyon gibi eğlenceli oyunlar;  sokak basketbolu, minyatür futbol, masa tenisi, voleybol, tenis, badminton gibi müsabakalar; aikido, dans, roman dansı, zumba, spinning gibi gösteriler; canlı DJ performansı, yiyecek-içecek standları ve alışveriş sokağı eşliğinde keyifli bir gün geçirdiler.
Ankara'nın çeşitli bölgelerinden gelen bisikletçiler şenlik sabahı Vişnelik'te buluşup ODTÜ yerleşkesindeki birbirinden güzel parkurlarda pedalladıktan sonra spor şenliğine katılıp bisiklet dışındaki hünerlerini sergilediler.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Meril Çiğdem Durmuş Anısına

Eurovelo 15: Ren Nehri Bisiklet Turu

NEDEN BİSİKLET?